Lato to nie tylko plaża i lody. Lato to okazja do jedzenia pysznych, letnich dań, które obfitują w sezonowe smaki. Na taką ucztę najlepiej wybrać się do Menu Motto i skosztować coś z zupełnie nowej, letniej karty.

W lipcu we wrocławskiej restauracji Menu Motto zaczęło obowiązywać letnie menu. Festiwal wakacyjnych smaków przygotowała zwyciężczyni II edycji MasterChef – Beata Śniechowska. Zgodnie ze zwyczajem zaproponowała potrawy, które wpisują się w tradycje polskiej kuchni jednak przygotowane i podane są w nowoczesnym stylu. Menu Motto jako autorska restauracja Beaty Śniechowskiej zasłynęła już jako miejsce, w którym goście odkrywają smak na nowo, dają się zaskakiwać potrawą, o której zdawało im się, że wiedzą już wszystko. Tak samo jest i tym razem.

W letnim menu znalazły się takie dania jak:

  • Biodrówka jagnięca, pampuch, sezonowe warzywa, sos demi glace, chrzan
  • Pierś z kaczki, kluski śląskie z masłem limonkowym, mus buraczano-porzeczkowy, sos z zielonego pieprzu
  • Polędwica z dorsza, młode ziemniaki, koper ogrodowy, groszek, sos porowy

Nie zabrakło też potraw, które upodobali sobie stali bywalcy restauracji. Ponownie pojawił się tatar oraz kanapka z sercem wołowym, jednak w nieco odmienionej wersji. W menu znalazły się również propozycje dla dzieci, które powstały w konsultacji z najmłodszymi wielbicielami dobrego smaku.

Menu Motto nie byłoby tym samym miejscem, gdyby z karty dań zniknęły steki z sezonowanej wołowiny. Mięso przygotowywane metodą dry age to stała pozycja, która przyjmuje sezonowe wersje. Tym razem goście mają do wyboru polędwicę, rostbef lub antrykot, którym na talerzu towarzyszą: zapiekany ziemniak, rukola, ogórek małosolny z gochugaru.

Menu Motto mieści się w budynku Hotelu Invite na ul. Hubskiej 54. Restauracja zaprasza gości w godzinach 12.00 – 22.00. Rezerwacje stolików przyjmowane są pod nr tel. 71 715 91 30 lub mailowo rezerwacje@menumotto.pl.