5.12 w Menu Motto premierę miało zimowe menu, pełne wyrazistych smaków w sezonowym wydaniu. Szefowa kuchni, Beata Śniechowska jak zwykle połączyła tradycyjne kąski kuchni polskiej z nutą innowacji.

Zimowa odsłona menu a’la carte zawiera 20 pozycji w 5 kategoriach: przystawki, dania główne, zupy, dla dzieci i desery. Nie zabrakło rozgrzewających smaków i śmiałych połączeń kulinarnych, np. filet z halibuta, ośmiorniczka baby, smażone ziemniaki z soczewicą, pieczona papryka, puree z cebuli.

 

 

Menu nie składa się jednak z samych nowości. Pozostały w nim „klasyki”, które szczególnie upodobali sobie goście restauracji, np. siekany tatar z polędwicy wołowej, suszone żółtko, sardela. Stali bywalcy mogą również cieszyć się smakiem piersi z kaczki, która serwowana jest teraz z nowymi dodatkami (tj. kluski śląskie z masłem limonkowym, mus śliwkowy, buraki). Z kolei wielbiciele steków nadal mogą upajać się smakiem wołowiny sezonowanej metodą „dry age”, która stanowi niejaką dumę restauracji.

Słodką nowością jest szarlotka z malinami, różany kogel mogel, lody, dla której warto jechać nawet z drugiego końca miasta! Każde danie nurtuje i zaskakuje, ponieważ każde zostało skomponowane z sercem wiernym tradycji i pasją do tego co nietypowe.

 

Menu Motto – ul. Hubska 54, Wrocław